Fysik

Beregn frekvensen og energien.

13. september 2016 af Amalie933 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. 

Jeg er lidt i tvivl omkring opgaven. 

Håber selvfølgelig at i vil hjælpe. ((-:

Beregn frekvensen af ultraviolet lys (λ= 400 nm) (λ = Lambda)

Beregn frekvensen af Røntgenstråler (λ= 1 nm)

Beregn energien af ultraviolet lys (λ= 400 nm) når h er 6,63x10-34 Js. Omregn svaret til elektronvolt når 1eV= 1,0602x10-19

Tusind tak :-) 

Kærlig hilsen 

Amalie


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af mathon

brug
                    f=\frac{c}{\lambda }

                    E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1{,}989\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{\lambda }=\frac{1241{,}44\; eV\cdot nm}{\lambda }


Svar #2
13. september 2016 af Amalie933 (Slettet)

Frekvens c = λ ⋅ V  


Svar #3
13. september 2016 af Amalie933 (Slettet)

Men hvordan kan man finde et tal (frekvens) ? #1


Svar #4
13. september 2016 af Amalie933 (Slettet)

Jeg har kun tallet 400 nm, hvordan kan jeg finde et tal altså (frekvens) ? 

Men tak fordi du ville svare på spørgsmålet! (-: svar #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2016 af mathon

Du kender EM-farten
                                       c=3\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg er ikke den store ekspert, men du kan vel bare indsætte de 400 nm på λ plads i formlen. c er jo en konstant, og f er frekvensen. 


Svar #7
13. september 2016 af Amalie933 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen. (: Jeg har valgt at droppe det. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2016 af mathon

i øvrigt
                            1 eV = 1,602•10-19 J


Skriv et svar til: Beregn frekvensen og energien.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.