Matematik

Ligning jeg ikke forstår

15. september 2016 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

4 = x-2 / x+4

Hvad søren giver det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af JulieW99

Er den skrevet op korrekt? Husk parenteser om tæller og nævner, når du skriver division op! Korrekt matematisk notation er vigtig. Kom med et bud på hvad det giver + mellemregninger, så vi kan hjælpe dig. Vi leverer ikke svarene.
- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2016 af mathon

Når der optræder flere led i tæller og nævner, skal der sættes parentes om disse, før der regnes videre:

         4=\frac{(x-2)}{(x+4)}

         4(x+4)=(x-2) 

         (4x+16)=(x-2)      

          4x+16=x-2        

          3x=-18

          x=-6


Svar #3
15. september 2016 af MMLL13

JulieWm, jeg har skam prøvet at sidde med opgaven, men har ikke kunnet komme i gang. Skriver ikke bare herinde uden at have prøvet først.. Og jo - der er mange herinde som leverer svarene for vi er mange som bruger svarene til videre at kunne forstå hvordan noget matematik bliver beregnet.. Vi copy-paster ikke bare, for det lærer vi jo ikke noget af..

Mathon - tak for svaret.. Jeg forstår nu ;)


Skriv et svar til: Ligning jeg ikke forstår

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.