Matematik

2. grads polynomium (ligning)

18. september 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan løse opgaven + komme med en kort beskrivelse?

Grafen for en andengradspolynomium;

f(x) = x^2 + bx + 8

Er symmetrisk omking x = 3. Bestem konstanten B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af peter lind

Hvis polynomiet er symetisk omkrin x=3 kan det skrives f(x) = (x-3)2 +k hvor k er en konstant. Du kan også bruge at så har grafen for polynomiet toppunkt i x = 3


Svar #2
18. september 2016 af Anonymm1

Er svaret så f(x) = (x-3)^2 + k ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2016 af peter lind

nej. Du skal af det finde b. Det er b, der spørges om


Svar #4
18. september 2016 af Anonymm1

Vil du ikke nok regne det ud for mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2016 af StoreNord

f(x) = x^2 + bx + 8

f'(x)=2x+b

f'(3)=2*3 + b = 0    <=>   b = -6


Svar #6
18. september 2016 af Anonymm1

Tusind tak :-) Kan du evt. beskrive lidt?


Skriv et svar til: 2. grads polynomium (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.