Matematik

find s og t

18. september 2016 af snilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave.. kan simpelthen ikke få de to ligninger til at gå op

vektor a = (3,5) og vektor b = (-2,3)

jeg skal bestemme s og t

s*vektora+t*vektorb = (12,1) altså 12 over 1 (vektor)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2016 af AMelev

Har du de to ligninger til at hedde 3s-2t=12 og 5s+3t=1?

Løsningerne er s = 2 og t = -3


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2016 af StoreNord

s \binom{3}{5}+t\binom{-2}{3}=\binom{12}{1}                  giver en ligning for oven, og een forneden

3s-3t = 12

5s+3t =  1                                              gang den ene med 5 og den anden med 3. Træk dem fra hinanden og find t.


Svar #3
18. september 2016 af snilo (Slettet)

Tak for hjælpen, prøver lige igen :) 


Skriv et svar til: find s og t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.