Matematik

Løs følgende ligninger med hensyn til ’x’.

21. september 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at finde den rigtige regnemåde til at regne ligningen ud med hensyn til x, har virkelig brug for hjælp.

Løs følgende ligninger med hensyn til ’x’.

(2x-4)(3+6x)=(3x+4)^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2016 af AMelev

Gang ind i parenteserne på venstre side og benyt kvadratsætning på højre side.

Skaf 0 på den ene side af ligningen, så får du en almindelig andengradsligning.

Brug løsningsformlen til at løse denne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2016 af mathon

                     6x+12x^2-12-24x=9x^2+24x+16

                     3x^2-42x-28=0

             \sqrt{d}=10\sqrt{21}

                     x=\left\{\begin{matrix} \frac{21-5\sqrt{21}}{3}\\ \frac{21+5\sqrt{21}}{3} \end{matrix}\right.


Svar #3
21. september 2016 af Peter0541 (Slettet)

Forstår ikke lige hvordan du er kommet frem til det her
√d=10√21


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2016 af mathon

      a=3
      b=-42
      c=-28

 d=b^2-4\cdot a\cdot c=(-42)^2-4\cdot 3\cdot (-28)=2100=10^2\cdot 21

 \sqrt{d}=\sqrt{10^2\cdot 21}=10\sqrt{21}


Skriv et svar til: Løs følgende ligninger med hensyn til ’x’.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.