Matematik

Løs ligningen

21. september 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau


Svar #1
21. september 2016 af kitsimos (Slettet)

Løs ligningen
x^2;
 + 4x + 3 = 0.

Svar:

x^2+4*x = 3;

  x*?x+4x = 3
        
         6x = 3

           x = 2.


Svar #2
21. september 2016 af kitsimos (Slettet)

Løs ligningen
x^2+ 4x + 3 = 0.

Svar:

x^2+4*x = 3;

  x*x+4x = 3
        
         6x = 3

           x = 2.

Er det rigtigt løst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er et andengradspolynomium. 

Da determinanten er større end 0, vil der være to skæringer med x-aksen: 

x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}=\frac{-4\pm\sqrt{4^2-4\cdot 1\cdot 3} }{2\cdot 1}=\frac{-4\pm\sqrt{4} }{2}=\frac{-4\pm 2}{2}=\begin{cases} \frac{-4+2}{2}=\frac{-2}{2}=-1\\ \frac{-4-2}{2}=\frac{-6}{2}=-3 \end{cases}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2016 af LilanKahn (Slettet)

Nej. 

Tag et kik her.


Svar #5
21. september 2016 af kitsimos (Slettet)

Tak i 2.

Jeg kigger på det når jeg kommer hjem :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2016 af AMelev

Nej. Det er en andengradsligning, så du skal benytte løsningsformlen

\small a\cdot x^{2}+b\cdot x+c=0\Leftrightarrow
\small x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}\: ,\: hvor\: d=b^{2}-4a\cdot c


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.