Matematik

har et problem med 2 spørgsmål jeg mangler i en aflevering.

21. september 2016 af frederikheegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

2)

A United Nations report estimated that the European population was 641 million in 1960, and 705 million in 1970. 

a) Use these estimates to construct a linear function of t that approximates the popula- tion in Europe (in millions), where t is the number of years from 1960 (t = 0 is 1960, t = 1 is 1961, and so on). 

2)

A firm has the demand function q = 200 − 3p − 2p^2. Calculate what price the firm needs to charge in order to sell 150 units of the good. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af StoreNord

1:            f(t)=ax+b              igennem punkterne (0,641) og (10,705)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af jantand

a) Du har to punkter (x,y)  Det ene er : (1960,641) Det andet er (1970,705)

For at lave ligningen for linjen skal du finde a i f(t)= ax+b , a er hældningen af linjen. Den findes ved y i det ande punkt punkt minus y idet første punkt. Det tal du får divideres med tallet, x fra det andet punkt minus x fra det første punkt.

Altså. (707-641)/(1970-1960) =6,6=a

Så sættes det ene punkt ind i ligningen for at finde b

(1960,641) Det giver: 641= 6,6*1960+b

b= 641-(6,6*1960)=-12295

f(t)= 6,6t-12295

2) funktionen q=200-3p-2p^2 Er en andengrads ligning.

q er det antal der skal sælges . Det sættes ind i ligningen.

150= 200-3p-2p^2

Ligningen løses: 2p^2+3p-50=0  Det hel flyttes over på den ene side.

Ligningen løses ved hjælp af determinanten som en almindelig andengradsligning.

p=[- 3+eller- (kvadratroden af 3^2-(4*-50*2)]/4 =(-3+ eller -)/4= -3/4+eller minus  kvadratroden af 409 delt med 4  Det er 4,31 .Minus kan ikke bruges da  priser er positive.


Skriv et svar til: har et problem med 2 spørgsmål jeg mangler i en aflevering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.