Matematik

Bestem forskriften for l

25. september 2016 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Linjen l gennem punktet p(5,-4) er parallel med linjen m med ligningen y=-4x+7

a)bestem forskriften for l


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af peter lind

Brug at hvis to linjer er parallelle er deres hældningskoefficienter ens


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2016 af mathon

Linjen l gennem punktet P(5,-4) har retningvektor 
                                                                                     \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 1\\-4 \end{pmatrix}


Svar #3
25. september 2016 af sille1997 (Slettet)

Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvad jeg skal 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2016 af mathon

Brug 
              punkthældningsformlen:

                                                             y-y_o=a(x-x_o)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af peter lind

Ligningen for en linje gennem punktet (x0, y0) med hældningen a er y= a(x-x0)+y0


Svar #6
25. september 2016 af sille1997 (Slettet)

Er stadig ikke sikker på hvilken formel jeg skal bruge for at bestemme forskriften for l


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2016 af mathon

…parallel med = med samme hældningstal som…

             punkthældningsformlen:

                                                             y-(-4)=\mathbf{\color{Red} -4}(x-5)


Skriv et svar til: Bestem forskriften for l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.