Fysik

Energi

01. oktober 2016 af bradapete (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor meget energi producerer generatoren på 1 sekund?

Energien kan fines ved isolering af E i den "velkendte" formel P = E/t 

p = 270,4 kW

E = er energien i joule

t = 1 sekund

E = 270,4 kW/1 = 270,4 kW, det er vel ikke rigtigt? eller har jeg misforstået opgaven helt


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2016 af sjls

Husk på, at Watt er W=\frac{J}{s} (joule per sekund)

Eftersom din formel bruger enhederne \frac{E}{t}=\frac{J}{s} (energi per tid = joule per sekund)

skal du omskrive din effekt P fra kilowatt til watt. Da

1kW=1000W

må P=270.4*10^3W

og dermed findes energien i joule ved at gange med tiden t på begge sider af lighedstegnet

E=2.704*10^5W*1s=2.704*10^5J


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2016 af sjls

Man kan selvfølgelig også omskrive resultatet til kJ ved at dividere med 1000

E=\frac{2.704*10^5}{1000}kJ=270.4kJ


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.