Fysik

Tab i mekanisk energi

01. oktober 2016 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et brudstykke falder fra en højde på 100 km. Tyngdeaccelationen regnes konstant lig med 9,7 m/s^2.

d) På grund af luftmodstanden er brudstykkets fart lige før nedslaget 500 m/s. Massen af brudstykket er 55 kg. Beregn den potentielle energi i 100 km højde og den kinetiske energi ved nedslaget. Hvor meget mekanisk energi tabes under faldet? Angiv også det relative (procentvise) tab.

Epot = 55kg * 9,7 m/s^2 *10^5 m = 53.350.000 J

Ekin = (1/2) * 55kg * 500^2 m/s = 6.875000 J

Har brug for hjælp til sidste del af opgaven, som står med fed skrift :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2016 af mathon

1-p_{tab}\cdot 10^{-2}=\frac{6{,}875\cdot 10^6\; J}{5{,}335\cdot 10^7\; J}=0{,}128866

                       p_{tab}=\left (1-0{,}128866 \right )\cdot 100=87{,}1\%


Svar #2
01. oktober 2016 af iamanonymous (Slettet)

Tusind tak! Men kan du måske uddybe hvad det er du gør? :)


Skriv et svar til: Tab i mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.