Biologi
Fedt og vand
Hvis man hælder olie i en reagensglas og derefter vand, så vil de ikke blandes med hinanden med mindre man bruger emulgator, men hvad så hvis man starter med at hælde vand i først og derefter olie, bliver det så til en fejlkilde
Skal bruge fejlkilder men har ingen ide om hvilken fejlkilder der kan opstå
Svar #1
03. oktober 2016 af Heptan
Olie flyder oven på vand fordi olie har en lavere densitet, så hvis man starter med at hælde vand i, så gør man ikke en indsats for at sammenblande dem, så det kan være svært at vurdere om de kan blandes.
Hvis man derimod slutter med at hælde vand i, så vil vandet falde til bunds, og undervejs vil mange flere vand/olie molekyler komme i kontakt med hinanden. På trods af det, så skiller de alligevel til to faser.
Svar #2
05. oktober 2016 af maria2datter (Slettet)
Ja, det er rigtig hvad Heptan siger, dette er ikke kun pga densitet men også fordi vand bliver til negative og positive ioner, og fedt er hydrofob (bange for vand/ikke ladet) og kan derfor ikke reagere med vand.
Skriv et svar til: Fedt og vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.