Matematik

Matematik aflevering

03. oktober 2016 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan finde ud af opgaverne? udover opgave 1029, 1030 og 1032.. 

Vedhæftet fil: 2b_Aflevering 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2016 af nera (Slettet)

Alle andre? Kom med dine bud og vi retter :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2016 af nera (Slettet)

Opgave 2)

f'(x)=3x^2+2

f'(1)=5

Tangentligningen:

y-11=(x-1)*5


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2016 af nera (Slettet)

Opgave 1)

(xy+x2)/xy    hvor det gælder at x≠0 og y≠0

(xy+x2)·(1/x)·(1/y)        x(y+x)·(1/x)·(1/y)        (x/x)(y+x)·(1/y)       (y+x)/y=1+(x/y)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2016 af nera (Slettet)

Opgave 3)

En funktion f er bestemt ved f(x) = b * a ^ x. Grafen for f går gennem punkterne (2,20)
og (4,80).
Bestem tallene a og b.

Tricket er at opstille en form for "to ligninger med to ubekendte". Du har to punkter på en kurve der beskriver f. Start med at sætte de to punkter ind i funktionen:

20 = b * a2

80 = b * a4

De to udtryk har sørme en fælles faktor, nemlig b. Deler du nu den nederste ligning med den øverste, fås følgende:

(80 / 20) = (b/b) * (a4/a2)

b/b er som bekendt et et-tal. a4/a2 = a4 - 2 = a2, simple potensregneregler. Du ved så at a2 = 4, og derfor må a = +/- 2. Dog kan den negative løsning forkastes, en eksponentialfunktion har som krav at a > 0

Sæt den fundne værdi ind i et af de to udtryk, jeg vælger den øverste.

20 = b * 22

Det fås, at b = 20/4 = 5. Så den endelige funktion bliver:

f(x) = 5 * 2x

(KILDE)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2016 af nera (Slettet)

Er du kommet videre?


Svar #6
03. oktober 2016 af carolinahansen1234 (Slettet)

Tusinde tak for jeres hjælp. Ja er nået til opgave 6, har lavet opgave 4 :)


Svar #7
04. oktober 2016 af carolinahansen1234 (Slettet)

kan i hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2016 af nera (Slettet)

Hvilken opgave? Hvad har du svaret på?


Svar #9
04. oktober 2016 af carolinahansen1234 (Slettet)

Er nået til opgave 8, kan i hjælpe ? forstår ikke hvad man skal 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2016 af nera (Slettet)


Svar #11
05. oktober 2016 af carolinahansen1234 (Slettet)

Tak hvad med opgave 9?


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.