Matematik

udfoldet længde af en halvcirkel

05. oktober 2016 af MariaPTF (Slettet) - Niveau: 10. klasse

"Du har fået givet en halvring med en ydre diameter på 100 og en indre diameter på 50. Beregn den udfoldede længde af cirklen"
Er det på denne måde?
ydre diameter: (100*pi-50*pi)/2 =78,5 mm


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af Capion1

Den udfoldede halvcirkelring er en trapez med parallelle sider π·50/2 og  π·100/2 og højde 25 


Svar #2
05. oktober 2016 af MariaPTF (Slettet)

hvordan kan en halvring være en trapez


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2016 af StoreNord

En halvring må vel være en halv toroide; som en halv fingerring af et rundt materiale.

Hvis man triller en hel toroide en hel omgang hen ad bordet,  bliber "sporet" Pi*diameteren.


Svar #4
05. oktober 2016 af MariaPTF (Slettet)

Jaa var det så ikke rigtigt det jeg gjorde? Altså det med at den udfoldede længde er 78,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2016 af StoreNord

 \pi = \frac{Omkreds}{Diameter} \; \; \; \; \; saa\: \; \; \; \; Omkreds=\pi*Diameter

En hel omgang er Pi*100 = 314.     Hvad er så ½?


Svar #6
05. oktober 2016 af MariaPTF (Slettet)

157, men hvor bliver den indre diameter af


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2016 af StoreNord

Den oplysning må være "lagt ud for rotter".   :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2016 af Capion1

# 1
Jeg læser i overskriften og i opgaven en halvcirkelring, en to-dimensionel flade og ikke som en "badering".
Måske er jeg gået galt i byen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2016 af Capion1

# 6
er det det her?SP 0510162316.PNG

Vedhæftet fil:SP 0510162316.PNG

Skriv et svar til: udfoldet længde af en halvcirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.