Kemi

beregning af pH i en mættet opløsning

05. oktober 2016 af SophieSamantha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder og bøvler med en opgave, jeg håber at der er en som kan hjælpe :)

Beregn pH i en mættet vandig opløsning af Mn(OH)_2. Opløselighedsproduktet for mangan(II)hydroxyíd er Ksp(Mn(OH)_2))=1.9*10^-13


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af mathon

Kaldes den molære opløselighed af en mættet opløsning af Mn(OH)_2 for s,
haves:
                                       Mn(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}
ligevægtsmolariteter:                                            s                        2s

             opløselighedsproduktet:
                                                           \left [ Mn^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^{-} \right ]^2=K_{sp}
                                                                s\; \; \; \; \; \cdot\; \; \; (2s)^2\;\; =\; K_{sp}   

                                                                     4s^3=K_{sp}

                                                                      s=\left (\frac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2016 af mathon

                        \left [ OH^- \right ]=2s

                        pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log\left ( 2s \right )


Skriv et svar til: beregning af pH i en mættet opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.