Matematik

udfoldet længde af cirkel

05. oktober 2016 af MariaPTF (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en cirkel med en tykkelse = 20 mm
samt en ydre diameter på 300. Hvad er den udfoldede længde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af StoreNord

Nu er det tykkelsen, der er "lagt ud for rotter".   

(en cirkel har ingen tykkelse!, den er fladere end en pandekage)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2016 af jantand

Hvis det er et rør der har en godstykkelse på 20 mm.

Så skærer du det igennem på langs og laver det fladt.

Hvis du lægger ydersiden mod gulvet er pladen  2π*r =  π*d=  regn det selv ud.

Hvis du lægger indersiden mod gulve er pladen π *(300-40) =  regn det selv ud


Skriv et svar til: udfoldet længde af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.