Matematik

Tegn grafen for en funktion f (hjælp)

11. oktober 2016 af JV16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegn grafen for en funktion f , der opfylder følgende:

• definitionsmængden er Dm( f ) = [−8;7]

• funktionen har et nulpunkt i x = −2

• funktionen har globalt maksimum i punktet (3,5)

Hvad skal man helt ? med forklaring tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af PeterValberg

Der er sikkert tale om et andengradspolynomium,
der vender parabelbenene nedad (a < 0), dermed vil
toppunktet være det kendte punkt (3,5) og hvis den ene
rod er i x = -2 så må den anden være symmetrisk om en
lodret linje gennem toppunktet, derfor må den have en rod
i x = 8

det burde være nok til at tegne grafen i det givne interval

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2016 af AMelev

- Start med at markere definitionsmængden og tegn evt. lodrette stiplede linjer gennem endepunkterne.
  Grafen skal holde sig mellem dem.

- Marker nulpunktet. Det skal grafen gå gennem.

- Marker toppunktet. Der skal grafen op at vende.

Så tegner du en graf, der opfylder alle tre betingelser. Du bestemmer selv, hvor mange udsving på grafen, der ellers skal være - der er et hav af muligheder.


Skriv et svar til: Tegn grafen for en funktion f (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.