Matematik

Afsætning og pris - HJÆLP!

13. oktober 2016 af Rezwan963 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave, som jeg er gået i stå.

Nogen, der kan hjælpe mig med at løse opgave 8b? Ville være en stor hjælp!

Opgaven er vedhæftet.


Svar #1
13. oktober 2016 af Rezwan963

Og min besvarelse af opgave 8a;


Svar #2
13. oktober 2016 af Rezwan963

Og sidst men ikke mindst, grafen;


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2016 af StoreNord

Du har indtastet din grafs funktion forkert; f1(x)=  -0,5x²+1800

Det skal være                                                 f1(x)= -0,15x²+1800


Svar #4
14. oktober 2016 af Rezwan963

#3

Det løser stadig ikke det problem, at jeg ikke kan finde ud af, hvordan jeg finder den pris, der giver det størst mulige dækningsbidrag.. Men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2016 af Soeffi

#4

Prøv at finde det x, som giver det største dækningsbidrag, og sæt derefter dette x ind i prisfunktionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2016 af StoreNord

Du ved da nok, at en parabel er højest midt mellem rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2016 af StoreNord

Har du differentieret dækningsbidraget?          Hvad fik du?


Svar #8
14. oktober 2016 af Rezwan963

StoreNord

Ja? Og jeg har også fundet toppunktet, som du kan se på billedet. Hvad hentyder du til?

Hvorfor skal jeg differentiere? Det forstår jeg ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2016 af StoreNord

Man plejer faktisk at differentiere for at finde et toppunkt.

Desuden var din graf vel forkert?


Svar #10
14. oktober 2016 af Rezwan963

Jeg fandt toppunktet ved hjælp af CAS-værktøj, som er meget lettere og mere effektiv.

Nej, min graf var ikke forkert. Det jeg havde skrevet i opgaven, var forkert. Jeg var godt klar over, at den var forkert, men funktionen skrevet i "Grafer" er ikke forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2016 af StoreNord

Okaay, du er bare doven     :)

Toppunktet inderholder en x-værdi og en y-værdi. y-værdien er det højeste dækningsbidrag. Det opnås ved et bestemt antal solgte varer, angivet ved x-værdien.

Men fortæl os lige, hvad dit toppunkt er.


Svar #12
14. oktober 2016 af Rezwan963

Ja, jeg glemte lige at rette det :)

Jeg fik mit toppunkt til at være 1.8E+3 (som altså er det samme som 1800), da jeg afllæste x i punktet (1.8E+3 ; 1.62E+6) til at være det højeste dækningsbidrag - Ved godt, jeg har skrevet noget andet i skærmbilledet.

Er prisen, der giver det største dækningsbidrag så y-værdien i punktet? Altså, 1.62E+6?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2016 af StoreNord

Nej, y-værdien    1.620.000 kr    er det maximale dækningsbidrag.

Det opnås ved ved at omsætte x=1800 enheder.

Prisen fås af prisfunktionen p(x) ved at indsætte de 1800 omsatte enheder.


Svar #14
14. oktober 2016 af Rezwan963

Så, den er rigtig nu?


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2016 af StoreNord

p(1800)=-0.15*1800+3000=2730


Svar #16
14. oktober 2016 af Rezwan963

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. oktober 2016 af Soeffi

#14 Så, den er rigtig nu?

Jeg får 2100 i Ti-Nspire:


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. oktober 2016 af StoreNord

Soeffi i #17 har ret. Den søgte pris skal selvfølgelig være:

p(6000) = -0.15*6000+3000=2100                                      #15 er forkert        :(


Svar #19
16. oktober 2016 af Rezwan963

#17 og #18

Ja, den fejl så jeg godt :)


Skriv et svar til: Afsætning og pris - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.