Matematik

Hjælp til aflæsning af matematisk model

14. oktober 2016 af Gym1g (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der nogle af jer, som kan hjælpe mig med, hvordan man kan aflæse denne ligning. Har nemlig en opgave, som siger "Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?" og "Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr. hektar" men kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal gøre.

Her er opgaveformuleringen:

Plantager bliver rødgraner plantet meget tæt. I et hæfte om skovdyrkning anbefales det at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højere. Sammenhængen mellem træhøjden og den anbefalede tæthed kan beskrives ved følgende matematiske model: y=168000⋅x-2 hvor y er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt i meter. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2016 af jantand

Tætheden ved 15 meters højde    Y= 168000*15-2

3000 rødgraner pr. ha               3000=168000*x-2


Svar #2
14. oktober 2016 af Gym1g (Slettet)

#1

Tætheden ved 15 meters højde    Y= 168000*15-2

3000 rødgraner pr. ha               3000=168000*x-2

Tak - kan du måske give en kort formulering?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2016 af jantand

Når du har  én (1) ligning og du har én(1) ubekendt så kan du løse ligningen.

I det første tilfælde ved du hvor høje =X træerne er . Så skal du finde ud af hvor mange der må være pr. hektar.=Y

Det ved du fordi du har fået opgivet en ligning for det  Y= 168000 * X-2 

Hvis du får tætheden= Y opgivet. Antal træer pr. hektar. Så kan du regne ud hvor høje træerne må være X


Skriv et svar til: Hjælp til aflæsning af matematisk model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.