Matematik

HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

16. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Søger hjælp til opgaven , jeg har vedhæftet. Tak på forhånd

Vedhæftet fil: matematik3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2016 af StoreNord

Hvor langt er du selv kommet, Einstein5?


Svar #2
16. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

Altså til a, har jeg fundet ud af: at an får et rektangel med højden h og omkreds med 2*pi*r. Men ved ikke helt med b og c


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2016 af StoreNord

b) Bunden er Pi*r2      og så skal du bare lægge den krumme overflade til.


Svar #4
16. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

2*pi*r*h+p?i^2


Svar #5
16. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

men hvad med indersiden, skal den medregnes ved at jeg ganger det med 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2016 af StoreNord

2*pi*r*h+pi*r2

Nej, indersiden ville jeg ikke regne med.


Svar #7
16. oktober 2016 af Einstein5 (Slettet)

mange tak, hvad med opgave c, jeg forstår ikke rigtig hvordan jeg skal løse den, når jeg har så få oplysninger


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. oktober 2016 af StoreNord

Opskriv en ligning for volume op sæt den lig med 0,75.

Isolèr så h.

Brug så overfladeformelen hvor du erstatter h med et udtryk i x.

Differentièr overfladen og sæt den lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. oktober 2016 af mathon

Volumen:
                                  V=h\cdot \pi \cdot r^2

                                   h=\frac{V}{\pi \cdot r^2}                                  

Overfladeareal:
                                O=\pi \cdot r^2+2\pi\cdot h\cdot r      når alle længdemål er i dm.

                                O(r)=\pi \cdot r^2+\frac{2V}{r}

hvoraf
                                O(r)=\pi \cdot r^2+\frac{1{,}50}{r}

                                O{\, }'(r)=2\pi r-\frac{1{,}50}{r^2}

overflademinimum
kræver:
                                O{\, }'(r)=2\pi r-\frac{1{,}50}{r^2}=0

                                                   2\pi r^3-1{,}50=0

                                                   \pi r^3-0{,}75=0

                                                   r=\left (\frac{0{,}75}{\pi } \right )^{\frac{1}{3}}


                             

                               

                  


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.