Matematik

Svær opgave. Udtryk ved ...

20. oktober 2016 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

Jeg sidder og kan ikke rigtig løse denne opgave. Man bliver spurgt om hvor stor substratkoncentrationen (altså [S]) skal være - udtrykt i forhold til KM - for at hastigheden, v0, bliver 90% af den maksimalt opnåelige hastighed. Opgavebeskrivelsen er vedlagt.

Jeg har selv forsøgt at sige: 0.9 = 1 · [S] / KM + [S] og så udtrykke [S] ved KM, men jeg gik i stå og jeg ved ikke om det er korrekt forsøgt.

Er der nogen der kan gennemskue den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2016 af mathon


Svar #2
20. oktober 2016 af cecilied34 (Slettet)

Tak.

Er der nogen der kan gennemskue opgaven? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2016 af Therk

Løs ligningen

v_{\text{max}} \cdot \frac{[S]}{K_M+[S]} = 0.9\cdot v_{\text{max}}

:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2016 af AMelev

#0 Du mangler parentes i 0.9 = 1 · [S] /(KM + [S]), men ellers rigtigt (ligningen i  #3 divideret med vmax på begge sider).

Gang med (KM + [S]) på begge sider, gang ind i parentesen og isoler [S].


Skriv et svar til: Svær opgave. Udtryk ved ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.