Matematik

Uden hjælpemidler

24. oktober 2016 af mathyjensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan gribes opgaven an?

Der er givet 3 punkter (3,3), (9,15) og (10,17). Undersøg om punkterne ligger på linje.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

Antager at der er tale om en lineær sammenhæng


Svar #2
24. oktober 2016 af mathyjensen (Slettet)

Hov, har løst den!


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

Antager at sammenhængen er lineær

Jeg benytter punkterne (3,3) og (9,15) til at bestemme en forskrift udfra og tjekker derefter om punktet (10,17) går i gennem

a=(y2-y1)/(x2-x1)

(3,3)       og (9,15)

(x1,y1)        (x2,y2)

a=(15-3)/(9-3)=12/6=2

b=y1-a*x1

b=3-2*3=3-6=-3

f(x)=2x-3

Den rette linje, som punkterne (3,3) og (9,15) går igennem har altså forskriften f(x)=2x-3

Vi skal altså undersøge om punktet (10,17) går igennem forskriften også. Derfor undersøger vi om f(10)=17

f(10)=10*2-3=20-3=17

Ja, f(10)=17 og punkterne (3,3), (9,15) og (10,17) ligger sammen på en ret linje


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2016 af HolgerDanskeDK (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2016 af PeterValberg

#4 Slap lige af, der er ingen grund til at svine spørgeren til på den måde,
     i det hele taget langer du ud efter det meste af den danske ungdom i dit indlæg.
Hvis du ikke kan sige andet, så lad være med at sige noget, tak .... dit indlæg er
"under bæltestedet" og ganske unødvendig (jeg havde nær skrevet: dumt)

Jeg har anmeldt dit indlæg til moderatorerne, så må de afgøre, om det skal fjernes.
Det er i hvert tilfælde fuldstændigt i strid med betingelserne for brugen af denne portal.
Jeg citerer lige derfra:

Hold en ordentlig tone. Husk på at vi er mange forskellige mennesker i alle aldre. Og alle skal føle sig trygge ved at stille eller besvare et spørgsmål på Studieportalen.dk.

Ord kan såre. Du er dine ord, og hvis dine ord er aggressive eller nedladende, bliver de andre brugere hurtigt trætte af dig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.