Matematik

MATEMATIK

25. oktober 2016 af yuhgvbfr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som kan hjælpe med denne opgave

Polære.png

Vedhæftet fil: Polære.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit billede

okay, det gjorde du selv :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. oktober 2016 af yuhgvbfr (Slettet)

Opgaven:

Vedhæftet fil:Polære.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2016 af peter lind

(r*eiu)4 = r4*ei4u


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2016 af AMelev

Jeg kan ike læse, hvad z er.                                    z = 2e-?.


Svar #5
25. oktober 2016 af yuhgvbfr (Slettet)

Hov, beklager det uklare billede.Der står 2e^{\frac{i\pi }{6}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2016 af fosfor (Slettet)

#5 det er også det #3 skriver hvor u = pi/6 og r = 2


Svar #7
25. oktober 2016 af yuhgvbfr (Slettet)

Kan man ikke skrive det som \small 2(cos(\frac{\pi }{6})+isin(\frac{\pi }{6}))


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2016 af AMelev

\frac{ \pi }{6}i i eksponenten? 

Se #3 og reducer.


Svar #9
25. oktober 2016 af yuhgvbfr (Slettet)

Vil prøve.


Svar #10
25. oktober 2016 af yuhgvbfr (Slettet)

Jeg har nu gjort det, og får\small 16(cos(\frac{2\pi }{3})+isin(\frac{2\pi }{3}))
Jeg skal da ikke gøre mere herfra.


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. oktober 2016 af AMelev

Du kan da bestemme \textup{cos}(\frac{2\pi }{3}) og \textup{sin}(\frac{2\pi }{3}) og sætte det ind.

Og gå så lige ind og opdater din profil, så den passer.


Svar #12
25. oktober 2016 af yuhgvbfr (Slettet)

Nej, det er kun hvis man skal finde den rektangulære form, hvilket man ikke skal.

Det bestemmer jeg selv.


Brugbart svar (1)

Svar #13
26. oktober 2016 af Stats

#0

Eksponentiel form
z = rei πk                                                                                            (1)

Polær form
z = r·(cos πk + i·sin πk)                                                                     (2)

Rektangulær form
z = a + i·b                                                                                           (3)

Du har følgende lighed
r·ei πk = r·(cos πk + i·sin πk) = a + i·b                                                (4)

Fra opgaveformuleringen har du: z = 2ei·(π/6) 

og dermed (anvender regnereglen i #3 fra pvm)

z4 =                                           (Det som skal udregnes og er på eksponentiel form)
(2ei·(π/6))4 =                              (Da z = 2ei·(π/6))
24ei·(4π/6) =                               (Anvender regnereglen fra #3)
16·(cos(2π/3) + i·sin(2π/3))     (Udregner og anvender ligheden som beskrevet i (4) til at få det
                                                  komplekse tal på polær form)

Du har med z at r = 2 og k = 1/6. Ved z4 da får du r = 16 og k = 4/6 og derefter er det bare at anvende (4).

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. oktober 2016 af MatHFlærer

#12 hvorfor skjule sig? Jeg synes det er latterligt ikke at angive sin rigtige alder... 


Svar #15
31. oktober 2016 af yuhgvbfr (Slettet)

 #13 JohnForbesNash Tusinde tak

#14 jeg havde lidt travlt da jeg oprettede min bruger - men vil snart ændre alderen :)


Skriv et svar til: MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.