Matematik

Perioden 1998-2007 kan antallet af lobbyister i USA

26. oktober 2016 af WaranyaCM (Slettet) - Niveau: B-niveau

En venlig sjæl, som har tid til at hjælpe?? 

a; har jeg lavet!!

Men jeg er lidt i tvivl om min a og b værdi er rigtig i opg. 4 b. og opg. 4 c ved jeg ikke hvordan jeg skal indskrive tallene ind i formlen, da den giver noget mega mærkeligt. 


Opgaven er vedhæftet ... 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Opgave 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af peter lind

den fil kan jeg ikke læse. prøv evt. med en pdf fil


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Jeg kan ikke se din løsning af opgave a i din fil. :)

Opgave b er korrekt. Husk at skriv forskriften!!! 

Opgave c er forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2016 af MatHFlærer

#1, #0's opgave -> http://puu.sh/rWvyq/127f796281.pdf


Svar #4
26. oktober 2016 af WaranyaCM (Slettet)

Jeg synes bare at a-værdien ser mærkeligt ud, men hvis du siger den er rigtig, så er den jo rigtig :D 

Opgave C. kan jeg ikke finde ud af ved ikke rigtig hvordan jeg skal indsætte tallene i formlen (Jeg bruger wordmat) :D 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2016 af MatHFlærer

b) Nej a-værdien ser fornuftig ud, det samme med din b-værdi.

c) Du skal løse en ligning for x, ikke bare indsætte 9 i x for  h(x)=\frac{g(x))}{f(x))}, anvend da wordmat's ligningsolver.

Hvad mon 0.175 oplyses til? Prøv at leg lidt med det ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Mht. din opgave, så den også meget tynd. Specificer bedre hvad du gør. Ikke bare "Indsætter tallene" fordi hvilke tal mener du? Uddyb! ;-) Det giver også meget mere til eksamen.


Svar #7
26. oktober 2016 af WaranyaCM (Slettet)

h(x)= g(x)/f(x) 

h(x)= værdien er det 0,175? 
g(x)= værdien er det a  og b værdi?
f(x)= er det bare tallet fra den skrevne funktion jeg skal indsætte så? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Du har ligningen

h(x)=\frac{g(x)}{f(x)}=\frac{1450\cdot 1,0737^x}{490x+10400}

Da h(x) beskriver det gennemsnitlige budget for lobbyisterne, så kan du bruge h(x)=0.175, dvs.

0.175=\frac{1450\cdot 1,0737^x}{490x+10400}

Løs ligningen. Hvad får du?


Svar #9
26. oktober 2016 af WaranyaCM (Slettet)

Jeg får den til x=0,00162611313 ?? hvad vil det så sige at den gennemsnitlige budget kommer op over 0,175 om 16 år ?? eller ?? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Det ikke helt rigtigt. Send dine udregninger til mih, så vil jeg tjekke

Svar #11
26. oktober 2016 af WaranyaCM (Slettet)

Wordmat gider ikke at løse den ... den siger at det er false :P 

Vedhæftet fil:Opgave 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Prøv at brug www.wolframalpha.com. Kan godt se WordMat driller.


Svar #13
26. oktober 2016 af WaranyaCM (Slettet)

Kæmpe stor mange tak for din hjælp og tålmodighed :D 

Du har været til stort hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. oktober 2016 af MatHFlærer

Ingen årsag. Havde selv svært ved matematik i folkeren. ;-) Selvfølgelig har jeg tålmodighed :-)


Skriv et svar til: Perioden 1998-2007 kan antallet af lobbyister i USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.