Matematik

matematik- hjælp

29. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe mig med spørgsmål b? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2016 af PeterValberg

indsætter lige dit vedhæftede billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2016 af PeterValberg

a) benyt tangentligningen

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2016 af Soeffi


Svar #4
29. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

Jeg har lavet a. men mangler b, den kan jeg ikk forstår? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2016 af Soeffi

#4 Jeg har lavet a... 

Hvad fik du tangent-ligningen til?


Svar #6
29. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

y = 1,0x-1,5 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2016 af Soeffi

#6

Du skal dreje M 360° omkring x-aksen. Fra rumfanget af det omdrejningslegeme, som du får, skal du trække rumfanget af den kegle, der fremkommer ved at dreje trekanten N på tegningen 360° om x-aksen.

Vedhæftet fil:1714279.png

Svar #8
29. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

Hmmm, jeg forstår sådan halvt..  men hvad bliver resultatet så... 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2016 af Soeffi

#8 

Kender du formlen for rumfanget af omdrejningslegemet ved rotation af en funktion med 360° omkring x-aksen?


Svar #10
29. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

neej, desværre


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2016 af Soeffi

#10

Har du mulighed for at slå den op?


Svar #12
30. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

Er det den her? V=π⋅∫a (f(x))2dx


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2016 af Soeffi

#12 Er det den her? V=π⋅∫a (f(x))2dx

Ja. Hvad giver den (til at starte med) for f i opgaven.


Svar #14
30. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

hvordan kan vi beregne det ud, når vi ikk kender a og b ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. oktober 2016 af Soeffi

#14 hvordan kan vi beregne det ud, når vi ikk kender a og b ?

Punktmængden starter for x=0 og slutter i x=5. Dvs. a=0, b=5.


Svar #16
30. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

jeg får det til 28, 79, kan det passe? 


Svar #17
30. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

nej, mener 61, 522***


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. oktober 2016 af Soeffi

#17. Det er rigtigt hvad angår omdrejningslegemet under grafen for f. Du mangler nu at fratrække rumfanget af keglen under tangenten (rumfanget af vand i vasen). Du skal få, at lerrumfanget =

\pi \int_{0}^{5}(1+0,1x^{2})^{2}dx-\pi \int_{1,5}^{5}(x-1,5)^{2}dx=61,52-44,90=16,6

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1524341.


Svar #19
30. oktober 2016 af kathrine1111 (Slettet)

hvor har du 0,1 og 1,5 fra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. oktober 2016 af Soeffi

#19 hvor har du 0,1 og 1,5 fra? :)
Funktionen f integreres fra 0 til 5. Funktionen for tangenten er 1,5 - x. Den skal integreres fra 1,5 til 5.

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.