Matematik

Find f'(x)

29. oktober 2016 af Matthiesen1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Er der nogen som kan fortælle mig hvordan jeg finder f'(x) i følgende ligning?

f(x) = -x3+3x2+x+4


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

f'(x) = -3x2 + 6x + 1


Svar #2
29. oktober 2016 af Matthiesen1997 (Slettet)

Men hvordan er du kommet frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du skal differentiere ledvis. 

(-x3)' = -3x2    Regneregel: (xn)' = nxn-1

( 3x2)' = 3*2 x1 = 6x    Regneregel: (xn)' = nxn-1

(x)' = 1   Regneregel: id' = x' = 1

(4)' = 0   Regneregel: k' = 0 


Svar #4
29. oktober 2016 af Matthiesen1997 (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Find f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.