Matematik

Gør rede og vis at for at ligningen beskriver en cirkel

30. oktober 2016 af frederik75 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er givet ligningen: x2+y2-6x+8y-8 = 0

Jeg skal med disse oplysninger gør rede for og vise at ligningen beskriver en cirkel

Er der nogle der kan forklare mig hvordan dette skal gøres? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2016 af AskTheAfghan

Har du overvejet at omskrive ligningen til en cirklens ligning? Omskriv x2 - 6x = ...  og   y2 + 8y = ... ved hjælp af kvadratsætninger. Derefter skal du reducere ligningen. Konkluder.


Skriv et svar til: Gør rede og vis at for at ligningen beskriver en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.