Kemi

Syrer og baser

03. november 2016 af mussi9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en venlig sjæl, der vil hjælpe mig med D og E i opgaven ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2016 af mathon


Svar #2
03. november 2016 af mussi9 (Slettet)

#1

Kunne du evt. hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2016 af mathon

                   \frac{\left [ N{O_2}^- \right ]^2}{(0{,}050\; M)-\left [ N{O_2}^- \right ]}=10^{-9{,}23}\; \; \; \; \; \; 0<\left [ N{O_2}^- \right ]<0{,}050\; M


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2016 af Soeffi

#0. Har du slået syrestyrke-konstanterne op for HNO3 og HNO2?


Svar #5
03. november 2016 af mussi9 (Slettet)

#4

#0. Har du slået syrestyrke-konstanterne op for HNO3 og HNO2?

Ja styrkekonstanten for HNO3=22.4 

HNO2 = 4.47*10^-7


Svar #6
03. november 2016 af mussi9 (Slettet)

#3

                   \frac{\left [ N{O_2}^- \right ]^2}{(0{,}050\; M)-\left [ N{O_2}^- \right ]}=10^{-9{,}23}\; \; \; \; \; \; 0<\left [ N{O_2}^- \right ]<0{,}050\; M

Hvorfor er det NO2 's koncentration du bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2016 af Soeffi

#5 

Hvad får du de formelle koncentrationer til?


Svar #8
03. november 2016 af mussi9 (Slettet)

#7
#5 

Hvad får du de formelle koncentrationer til?

0.025 Molær begge to :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2016 af Soeffi

#8 Angående pH kan du anse HNO3 for fuldstændig dissocieret, mens bidraget til H+ fra HNO2 er meget lille sammenlignet med det fra HNO3. Derfor er pH = -log(0,025) = 1,6.

Svar #10
03. november 2016 af mussi9 (Slettet)

#9
#8 Angående pH kan du anse HNO3 for fuldstændig dissocieret, mens bidraget til H+ fra HNO2 er meget lille sammenlignet med det fra HNO3. Derfor er pH = -log(0,025) = 1,6.

Okay tusind tak, hvad med E


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. november 2016 af Soeffi

#10

Du har ligevægten:

     HNO2            ->            H+         +         NO2 

0,025M - [NO2-]       0,025M + [NO2-]       [NO2-]     

Da [NO2-] er lille i forhold til 0,025M får man tilnærmelsesvis 0,025M - [NO2-] = 0,025M + [NO2-] = 0,025M. Ligevægstudtrykket bliver: [NO2-] = 4.47*10-7 M.

Dette skal sammenlignes med [HNO2] ≈ 0,025M.


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2016 af mathon

Ja korrektion
til:

                                \frac{\left [ N{O_2}^- \right ]^2}{(0{,}025\; M)-\left [ N{O_2}^- \right ]}=10^{-9{,}23}\; \; \; \; \; \; 0<\left [ N{O_2}^- \right ]<0{,}025\; M
                         


Skriv et svar til: Syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.