Kemi

Tænker jeg korrekt?

09. november 2016 af Chemistrykemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

I opgave 3b tænker jeg at jeg skal bruge Arrhenius ligning:

\tiny ln(k)=-\frac{-E_a}{R}·\frac{1}{T}*ln(k_0)

hvor k isoleres i hver af disse:

\tiny ln(k)=-\frac{-55,1}{0,00831}*\frac{1}{25+273,15}*ln(k_0)

\tiny ln(k)=-\frac{-39,3}{0,00831}*\frac{1}{25+273,15}*ln(k_0)

Men jeg har også k0, som en konstant. Hvad gør jeg så?
Nogle, som vil hjælpe? 

Opgaven:

Skærmbillede 2016-11-09 kl. 04.03.23.png


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af mathon

skal være
                    \ln(k)=\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T}\mathbf{\color{Red} +}\ln(k_o)
hvoraf
                    \ln(k_2)=\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_2}+\ln(k_o)
                    \ln(k_1)=\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_1}+\ln(k_o)             som ved subtraktion
giver:
                    \ln(k_2)-\ln(k_1)=\frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_2}-\left ( \frac{-E_a}{R}\cdot \frac{1}{T_1} \right )

                    \ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )=\frac{E_a}{R}\left ( \frac{1}{T_1}-\frac{1}{T_2} \right )

                    \ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )=\frac{E_a}{R}\left ( \frac{T_2-T_1}{T_2\cdot T_1} \right )

       


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2016 af mathon

…da
             k=k_o\cdot e^{\frac{-E_a}{R\cdot T}}        logaritmeret giver efter \ln(a\cdot b)=\ln(a)+\ln(b)
giver:
             \ln(k)=-\frac{E_a}{R}\cdot \frac{1}{T}+\ln(k_o)


Svar #3
09. november 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

Men hvordan finder jeg så k1 og k2 hver for sig, når de begge indgår i ligningen:

\ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )=\frac{E_a}{R}\left ( \frac{T_2-T_1}{T_2\cdot T_1} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2016 af mathon

              v_o=k\cdot \left [ S_2{O_3}^{2-} \right ]^{x}\cdot \left [I^- \right ]^{y}

        
              v_o=0{,}00414\cdot \left [ S_2{O_3}^{2-} \right ]^{0{,}900464}\cdot \left [I^- \right ]^{0{,}95109}


Svar #5
09. november 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

Mange tak fordi du vil hjælpe.

Jeg har sagt at 

v_o=k\cdot \left [ S_2{O_3}^{2-} \right ]^{x}\cdot \left [I^- \right ]^{y}

\tiny v = 0,0065789\cdot \left [ S_2{O_3}^{2-} \right ]^{1}\cdot \left [I^- \right ]^{1}

men unanset hvordan hastighedsudtrykket er, hvordan finder man så k1 og k2 derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2016 af mathon

               \{v_o\}=\mathbf{\color{Red} k_o}\cdot \left [ S_2{O_3}^{2-} \right ]^{x}\cdot \left [I^- \right ]^{y}

        
              \{v_o\}=\mathbf{\color{Red} 0{,}00414}\cdot \left [ S_2{O_3}^{2-} \right ]^{0{,}900464}\cdot \left [I^- \right ]^{0{,}95109}

   

               \ln(k_1)=\frac{-1}{\left (8{,}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot (298{,}15\; K)}\cdot\left ( 55100\; \tfrac{J}{mol} \right )+0{,}00414

               


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2016 af mathon

korrektion:

               \ln(k_1)=\frac{-1}{\left (8{,}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot (298{,}15\; K)}\cdot\left ( 55100\; \tfrac{J}{mol} \right )+\ln(0{,}00414)


Svar #8
09. november 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

Men hvordan kan v0 svare til k0?


Svar #9
09. november 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

?? ;)


Skriv et svar til: Tænker jeg korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.