Matematik

Ingen løsning, hvorfor?

09. november 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Kan en af jer forklare, hvorfor denne ingen løsning har?
-x^2 +x-1=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af peter lind

-x2+x-1 = -(x2-2*½x+1/4) -3/4 = -(x-½)2-3/4 < 0

Du kan også lave en graf af funktionen. Så vil du se at grafen ligger helt under x aksen og altså ikke skærer den


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2016 af Soeffi

#0 -x^2 +x-1=0

Fordi ligegyldig hvilket tal, som du sætter ind i stedet for x bliver venstre side ikke 0, og dermed er der ikke noget x, der opfylder ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2016 af AMelev

En andegradsligning har ingen løsninger, når diskriminanten d = b2 - 4a·c < 0.
Beregn d og se, at den er negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Diskriminaten er negativ og derfor har den ingen løsninger.


Skriv et svar til: Ingen løsning, hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.