Matematik

Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t

12. november 2016 af simo99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle kloge hovedet som kan hjælpe?

Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet
ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t

a) beregn rødspættens længde efter 1 måned og efter 1 år.

b) bestem L'(t), L'(30) og L'(365). Hvad betyder de to sidste tal?

c) hvor lang kan rødspætten højst bliver ifølge denne model?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2016 af peter lind

a) indsæt i t 1 måned og 1 år i døgn

b) Har du ikke prøvet at differentiere finktionen selv ?

c) Find grænseværdien af L(t) for t -> ∞


Skriv et svar til: Længden L, målt i cm, af en rødspætte som funktion af alderen t, målt i døgn, er givet ved L(t)= 68,5-68,0*e^-0,00026t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.