Matematik

Rente og eksponentiel udvikling

14. november 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg forstår ikke denne opgave. Håber nogle vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Du skal opstille en model, (kan opstilles i excel)


Svar #2
14. november 2016 af Anonyminized (Slettet)

Så det vil sige, at jeg først skal finde a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2016 af Peter0541 (Slettet)

Yep, det skal du satanedme


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2016 af mathon

Opgave 4
                          K_{n}=K_0\cdot \left (1+p\cdot 10^{-2} \right )^n

                          K_{20}=15.000\cdot 1{,}026^{20}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2016 af mathon

Opgave 3
                            B(x)=B_0\cdot \left ( 1+p\cdot 10^{-2} \right )^x    hvor B(x) er befolkningstaller i Sudan 
                                                                                      x år efter 1950.


Svar #6
14. november 2016 af Anonyminized (Slettet)

Jeg forstår ikke dine formler, mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2016 af AMelev

Sæt x = antal år efter 1950 og f(x) = befolkningstal i Sudan (mio.)
3) Da befolkningstallet stiger med en fast procent om året, er der tale om en eksponentiel vækst f(x) = b·ax

b = f(0) (Startværdien) og fremskrivningsfaktoren a = 1+ r, hvor r er vækstraten

r = ...... ⇒ a = ..... og b = .....  
Model: f(x) = ....

4) Løs ligningen f(x) = 24 og husk, at x er antal år efter 1950.


Skriv et svar til: Rente og eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.