Matematik

Reducer udtryk (4x^2-24*x*y)/(12*x*y)

16. november 2016 af skolehjælp1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reducer udtryk (4x^2-24*x*y)/(12*x*y)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at reducere udtrykket.

Når jeg bruger wordmat siger den x/(3*y) -2, men jeg kan ikke få det til at give mening, når jeg selv prøver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Jeg får også resultatet ((x) / ( 3y)) - 2. Skriv dine mellemringer op her i tråden, og så kan vi se, hvor det går galt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2016 af StoreNord

Forkort med x.       Og med 4.                                      \frac{x-6y}{3y}      udregnes


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

4x(x−6y)/12xy <> x-6y/3y 

Du sætter den foran en parents, hvor du efterfølgende reducér :).


Svar #4
16. november 2016 af skolehjælp1234 (Slettet)

Jeg har gjort således,

først sat 4x udenfor parentes, derefter forkortet med 4x?

Vedhæftet fil:reducer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2016 af StoreNord

\frac{x-6y}{3y}=\frac{x}{3y}-2


Svar #6
16. november 2016 af skolehjælp1234 (Slettet)

Hvordan har du regnet det ud, således du har fået det til x/3y -2


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2016 af StoreNord

"Man dividerer en toledet størrelse med et tal ved at dividere hvert led i størrelsen med tallet".


Skriv et svar til: Reducer udtryk (4x^2-24*x*y)/(12*x*y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.