Kemi

stofmængde beregning

17. november 2016 af Incidge (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er i tvivl om hvordan jeg kan finde ud af hvor mange gram ethanol der kan dannes, når du bruger 25g saccharose. hvordan skal jeg beregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Er det denne proces?

C12H22O11 + H2O → 2C6H12O6 → 4 CO2 + 4 C2H5OH

 

25 g saccharose indeholder

25g / 342,2965 g/mol = 0,073 mol

I følge reaktionsligningen giver 1 mol saccharose 4 mol ethanol. Så der bliver dannet

4 * 0,073 mol = 0,292 mol ethanol

som vejer

0,292 mol * 46,06844 g/mol = 13 g

 


Skriv et svar til: stofmængde beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.