Matematik

hjæælp til nogle matematikopgaver haster!!!!!!!!!!!!

17. november 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgave 1 )

To parabler P1 og P2 har ligningerne

P1: y=-(1/2)x2+2x+2 og P2: y=(1/2)x2-3x+6

a) bestem kordinaternes til parablernes skæringspunkter

den ved jeg ikke helt hvordan jeg skal løse, kan man evt lave grafen i maple og se det måske?

 b) Bestem koordinaterne til parablernes skæringspunkter. Skæringspunktet med mindst x-koordinat betegnes A, det andet B. Er tangenten t2 til P2 i B parallel med tangenten t1 til P1 i A?

jeg tænkte på at gøre sådan:

Hvis vi kalder P1 for f(x) og P2 for g(x) så har vi:

f(x) = -(1/2)x2 + 2x + 2

g(x) = (1/2)x2 - 3x + 6

 men hvad så efter?

__________________________________________________________________________________________

opgave 2)

en funktion er givet ved

f(x)= x^2/x-1

a) bevis at denne funktion kan omskrives til

f(x)=x+1+1/x-1

den opgave har jeg løst men så kommer....

??b) gør rede for at grafen for f har en lodret og en skrå asymptote og angiv ligninger for dem.

der ved jeg ikke hvordan jeg skal angive de ligninger

_______________________________________________________________________________________

??opgave 3

en funktion er givet ved

f(x)=x^2-3x+4/x^2-4

a) grafen for f har tre asymptoter. bestem ligning for hver af disse.

det er det samme problem som opgaven ovenover


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af StoreNord

Opgave 1)

f(x) =g(x)              <=>            -(1/2)x2 + 2x + 2 = (1/2)x2 - 3x + 6

Løs denne ligning med hensyn til x

Du kan lave graferne i Geogebra.


Svar #2
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

giver det x=4/5


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej det giver 1 og 4. 


Svar #4
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Prøv at vis dine udregninger ellers må du nok godt bruge et CAS-værktøj. 


Svar #6
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

det er alt for langt der er 15 trin der orker jeg ikke at skrive det hele ind her


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Så bare brug et CAS-værktøj, hvis du må. Det er altid en god ide at tjekke efter i fx GeoGebra. Hvis det ikke virker, eller du ikke må bruge et CAS-værktøj, så hjælper jeg dig gerne i morgen aften. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2016 af StoreNord

-(1/2)x2 + 2x + 2 = (1/2)x2 - 3x + 6         <=>

-x2+4x+4=x2-6x+12                                  <=>

-2x2+10x-8=0                         diskriminanten=102-4*2*8=36

x=\frac{-10\pm \sqrt{36}}{2*(-2)}


Svar #9
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

jeg skal aflevere opgaven idag klokken 24. jeg har prøvet på maple den vil ikke regne det ud og jeg ved ikke hvordan man gøre det på geogebra. hvis det ikke kan lykkeds idag så er det fint nok. kan du så ikke hjælpe mig med opgave 2 og 3 istedet?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg har ikke tid til at hjælpe nu. Prøv evt. at oprette en ny tråd med de spørgsmål, du mangler svar på. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. november 2016 af StoreNord

Hvis du gerne må bruge Geogebra, synes jeg du skal starte nu, så du kan få noget afleveret.

Geogebra er ganske gratis og fås til alle systemer. Den kan hentes på et øjeblik på Geogebra.org.

På mange skoler skal man bruge CAS.

Jeg kan ikke lave asymptoter uden CAS.


Skriv et svar til: hjæælp til nogle matematikopgaver haster!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.