Fysik

ENERGI HJÆLP

20. november 2016 af medina22 (Slettet) - Niveau: C-niveau


Opgave 3: En støvsuger omsætter energien 2880 kJ ved brug i 30 minutter.

Hvad er støvsugerens effekt?

mit svar: 
vi skal benytte formlen P=deltaE/deltat
2880/30*60=1,6 watt 

Har svært ved denne opgave nogen der kan hjælpe mig og det skal siges at variablerne skal omregnes til den rigtige SI-enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af milleneedshelp1 (Slettet)

E_{stoevsuger}=2880 kJ=2880000 J

t_{omsaetning}=30min=1800s

P=\frac{\Delta E}{\Delta t}\Rightarrow \frac{2880000J}{1800s}=1600\frac{J}{s}=1600 W={\color{Red} 1,6 kW}

Støvsugerens effekt P er altså 1,6 kW.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2016 af Bruthos

Du kan i stedet for skrive 1,6 J/s, hvis du vil have det i SI-enheder. Watt er en afledt SI-enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2016 af Bruthos

ups 1600J/s


Svar #4
20. november 2016 af medina22 (Slettet)

Tak for jeres brugbare svar:-)


Skriv et svar til: ENERGI HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.