Matematik

Trigonometri - beregn AD

20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Som det fremgår i overskriften, skal jeg bruge hjælp til at beregne linjestykke AD

I må meget gerne vær søde at skrive hvordan i gør og hvorfor. Brug gerne en simpel teknik, da jeg kun går i 1.g og ikke kan alle de svære teknikker endnu


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2016 af mathon


Svar #2
20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

det er jo ikke samme opgave


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. november 2016 af AMelev

Samme opgave, men et andet spørgsmål.
Beregn BC, som er modstående katete til vinkel A i ABC (sin-formlen),
Beregn på samme måde ED, som er modstående katete til vinkel B i BED.
Beregn så DF, idet EF = BC.
Nu kender du begge kateter i ADF, idet du har AF fra sp. a).

Hvis du kender cos-relationen kan du i stedet anvende sen på trekant ABD, idet du kan beregne vinkel ABD til 145º og har oplyst længderne |AB| og |BD|.
\left | AD \right |= \sqrt{|AB |^2+\left |BD \right |^2-2\cdot \left |AB \right |\cdot \left | BD \right |\cdot \cos(\angle ABD)} 
Der er fejl i den tilsvarende fra #9 i den første tråd.

 


Svar #4
20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

men er vinkel ABD = 145 grader


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. november 2016 af mathon

    Ja!


Svar #6
20. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

hvordan kan man løse den i maple - jeg skal bruge programmets funktioner.


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. november 2016 af AMelev


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. november 2016 af mathon

Husk:
             maple's vinkelmål er radianer.


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. november 2016 af MatHFlærer

#8, og derfor skal han indlæse with(Gym); pakken, der er f.eks. sin^(-1) således invSin tilsvarende for cosinus og tangens.

Svar #10
21. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Hvorfor er det, at I ved at 145 til Cos(ABD)


Svar #11
21. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

ABD er jo ikke en trekant, men kun hypotenusen


Svar #12
21. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Hvis der er en der sidder derude og virkelig har løst til at hjælpe mig med denne opgave, sådan at jeg forstår den fuldt ud.

Step by step gennem opgaven.

Prøv bl.a. at regne den selv ud, så jeg kan se jeres facit af linjestykket AD


Brugbart svar (1)

Svar #13
21. november 2016 af AMelev

#10 
Hvad er vinkel ABC? Benyt vinkelsum.
Hvad er vinkel CBE?
Hvad er vinkel DBE?
Hvad er så hele vinkel ABD

#11 ABD er ikke en hypotenuse - det er jo ikke en ret linje.
ABD er en trekant. 3 punkter, som ikke ligger på linje, kan altid danne en trekant. Siden AD er bare ikke tegnet - det må du selv gøre, om ikke andet så i tankerne.

Prøv så at gå den hjælp, du allerede har fået, igennem med din nye viden i baghovedet.


Svar #14
21. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Så har jeg givet mit bud på opgaven. Er der nogle der eneten vil regne efter sådan at jeg er sikke rpå det er rigtigt. 

p.s. hvordan kan jeg bedre formulere opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. november 2016 af AMelev

Jeg får samme resultat ved en konstruktion, så det er nok rigtigt.


Skriv et svar til: Trigonometri - beregn AD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.