Matematik

Rentersregning

20. november 2016 af Vibaek147 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 
Har vedhæftet et billede af opgaven, som jeg skal have hjælp til, det drejer sig om spørgsmål C. Har lavet A og B, men kan ikke helt gennemskue, hvordan at C'eren skal løses. 

 

Vedhæftet fil: mat opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2016 af mathon

a)
                       y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

                       y=\frac{500.000\cdot 0{,}045}{1-1{,}045^{-30}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2016 af mathon

b)
                      
Restgæld lige efter 10. ydelse
                                                                      500.000\cdot 1{,}045^{10}-y\frac{1{,}045^{10}-1}{0{,}045}


Svar #4
20. november 2016 af Vibaek147 (Slettet)

Ja, har lavet A'eren og B'eren, men det er mere C'eren, som jeg skulle have hjælp til :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2016 af mathon

c)
                       G_{ny}=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

                       G_{ny}=18.000\cdot \frac{1-1{,}03^{-50}}{0{,}03}


Svar #6
20. november 2016 af Vibaek147 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) Jeg får et mærkeligt resultat af C'eren i maple, når jeg indtaster den formel som du bruger. Hvad får du resultatet til i C'eren? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2016 af mathon

c)
                       G_{ny}=18.000\cdot \frac{1-1{,}03^{-50}}{0{,}03}=463.135{,}76


Skriv et svar til: Rentersregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.