Matematik

ekponentiel funktion

20. november 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

På en bestemt fabrik er antallet af producerede enheder siden 2005 faldet med 3 % om

året. I 2005 producerede fabrikken 126 000 enheder.

a) Indfør passende betegnelser, og opstil en formel, der beskriver udviklingen i

antallet af producerede enheder pr. år i årene efter 2005.

Hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f(x): Antal producerede enheder pr. år

x: Antal år efter 2005

 

f(x) = 126000 * 0,97x


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2016 af alexandersvanholm

Klik her.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2016 af Studentos

Formel: y=b*a^x

y er den afhængige variabel. 

b er begyndelsesværdien

a er fremskrivningsfaktoren 

x er antal terminer (tilfældet år) eller den uafhængige variabel  

y=126000*(1-0.03)^x     eller     y=126000*(0.97)^x


Svar #4
20. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

altså er de begge rigtige at bruge? for har brugt y = 126.000 * (1-0.03)^x


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det giver det samme.

1 - 0,03 = 0,97


Svar #6
20. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

tusind tak for hjælpen!:-D


Skriv et svar til: ekponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.