Kemi

HJÆLP HAR EN KEMI OPGAVE JEG IKKE KAN FINDE UD AF,

21. november 2016 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

Har problemer med denne her opgave, jeg ved fx at for at finde molarmassen skal jeg kigge i det periodiske system hvor jeg bagefter ganger jeg det med sig selv med fx C4 carbon som skal ganges med sig selv 4 gang og mener også det er det samme for de andre, og til sidst plusse dem alle sammen så har man molarmassen hvis det rigtigt ?  

Men problemet kommer når jeg skal finde (n) og formelmassen som kunne være rart hvis der er en venlig sjæl der ude som kunne skrive et eksempel op og det skal helst være med tal så det giver mere mening for mig.

opgave 55 

Betragt forbrændningen af butangas (C4H10) fra campinggas beholderen.   

(C4H10(g)+O2(g)  CO2(g)+H2O  

Der anvendes 190 g butan, og massen af carbondioxid som dannes ved reaktionen  

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Start med at afstemme reaktionen, så hjælper jeg dig efter. 


Svar #2
21. november 2016 af blasterman18

Hvordan er det nu man afstemmer er det ikke noget med at der skal være lige meget på begge sider 

(C4H10(g)+O2(g)  CO2(g)+H2O     

forklar mig, er ikke lige så stærk i fysik 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jo der skal være lige meget på begge sider. Husk at lave en \rightarrow i reaktionsskemaet. 

Der er også tale om kemi. 


Svar #4
21. november 2016 af blasterman18

(C410H10----+02            4CO2+H20   er det sådan noget i den stil


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja men der skal være lige meget C, H og O på hver side. 


Svar #6
21. november 2016 af blasterman18

Kan sku ikke lige finde rundt i det, hvordan vil du skrive det op ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Afstemt:

2 C4H10 + 13 O2 ----->  8 CO2 + 10 H2O

Udregning:

Vi starter med 190 g butan (C4H10). Vi finder stofmængden af dette - molarmassen kan du udregne eller slå op:

n_{C_4H_{10}}=\frac{m}{M}=\frac{190g}{58,12g/mol}=3,2690984171mol

Da vi skal bestemme massen af dannet carbondioxid (CO2), bestemmer vi reaktionsforholdet mellem butan og carbondioxid. Reaktionsforholdet er givet ved 2:8, som kan skrives som 1:4. For hvert mol butan dannes 4 mol carbondioxid:

n_{CO_2}=n_{C_4H_{10}}\cdot 4=3,2690984171mol\cdot 4=13,076393668mol

 Vi kan nu bestemme massen af dannet carbondioxid, da vi kender stofmængden og kan beregne molarmassen: 

n=\frac{m}{M}\Leftrightarrow m_{CO_2}=n\cdot M=13,076393668mol\cdot 44,01g/mol=575,49208533g

Der dannes altså ca. 575,49 g CO2 ved fuldstændig forbrænding af 190 g butan. 

Hvis du er i tvivl om noget, siger du bare til. 


Svar #8
23. november 2016 af blasterman18

Jo og tak for hjælpen, Jeg kommer helt klart til at spørg dig om nogle andre ting


Skriv et svar til: HJÆLP HAR EN KEMI OPGAVE JEG IKKE KAN FINDE UD AF,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.