Fysik

Energi

24. november 2016 af David0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med at finde svaret på a og b?

Et badekar på 200 liter fyldes med vand, som i en el-vandvarmer er opvarmet fra 12 grader til 45 grader ( celsius ). El-vandvarmeren er på 4,00 kW. 
a) Hvor meget energi optager vandet? (vi regner med 100% nyttevirkning)
b) Hvor lang tid tager vandopvarmningen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af mathon

a)
        Energiligning:
                                   E_{opv}=m\cdot c\cdot \Delta T=\left ( 200\;kg \right )\cdot \left ( 4{,}186\;\tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( \left ( 45 -12\right )K \right )         


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2016 af mathon

b)
        Effektligning:
                                 P\cdot t=E_{opv}
                            


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.