Matematik

HJÆLP HASTER :'-(

27. november 2016 af Coru (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for produktionen af palmeolie i Malaysia kan sammenhængen mellem alderen af palerne og udbyttet af palmeolien pr. Hektar beskrives følgende:

f(x)=35,9·(1-0,493e^(-0,499x) ),0≤x≤25,

x=palmernes alder målt i år

f(x)= udbyttet pr. Hektar målt i ton

a) Tegn en graf for f og bestem udnyttet fra en ektar. hvor palerne er 10 år gamle

b) Bestem væksthastigheden i udbyttet fra en hektar hvor palmerne er 5år gamle

^ Jeg har prøvet mig frem, .. men ingenting


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af AMelev

Er det grafen, du ikke kan få tegnet, kan det skyldes, at du har brugt et almindeligt "tastatur-"  e i stedet for grundtallet i den naturlige eksponentialfunktion. Hvordan du får den frem, afhænger af dit CAS-værktøj.

Sp. b) Væksthastigheden er f '(x).


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER :'-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.