Matematik

Hvordan løser jeg den her?

28. november 2016 af EmilHNielsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået et ligningssystem? Men kan ikke huske hvordan man løser den

Løs ligningssystemet

3x + y - 11 = 0
2x - 3y + 11 = 0. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2016 af mathon

             I\! \! :\; \; \; 3x+y=11                            multipliceres med 3 og kaldes III
             II\! \! :\; \; 2x-3y=-11

             III\! \! :\; \; \; 9x+3y=33                          
             II\! \! :\; \;\;\; 2x-3y=-11                    II\; og\;III adderes

                         11x=22
                          x=2                                     som indsat i I
giver:
                        3\cdot 2+y=11

                        y=5
 


Svar #2
28. november 2016 af EmilHNielsen (Slettet)

Kan du forklarer mig hvorfor det skal multiplaceres med 3?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2016 af mathon

For at eliminere y.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2016 af mathon

specifikt i denne opgavesituation
kan du også anvende den i folkeskolen lærte substitutionsmetode:

          3x+y-11=0\Leftrightarrow y=(11-3x)    som indsat i 2x-3y+11=0

giver:
             2x-3\cdot (11-3x)+11=0

             2x-33+9x+11=0

             11x-22=0

             x=2
hvorefter y beregnes som i #1.

       


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2016 af PeterValberg

#0

Se video nr. 20 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg den her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.