Matematik

Hvordan reduceres (x + 5)^2 - 25?

29. november 2016 af EmilHNielsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reducere:

(x + 5)2 - 25

Jeg har reduceret stykket til, men man kan åbenbart reducere yderligere, kom gerne med nogle forklaringer :)

x2 + 10x


Svar #1
29. november 2016 af EmilHNielsen (Slettet)

Fandt ud af det blev 

x2 + 10x = x(x + 10)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2016 af mathon

         x^2 +10x=x\cdot x+x\cdot 10=x(x+10)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2016 af mathon

ved brug af 
                            a^2-b^2=(a+b)(a-b)
får man
                            (x+5)^2-25

                            (x+5)^2-5^2

                             (x+5+5)(x+5-5)

                             (x+10)x


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2017 af hejmeddigvenner (Slettet)

#3

ved brug af 
                            a^2-b^2=(a+b)(a-b)
får man
                            (x+5)^2-25

                            (x+5)^2-5^2

                             (x+5+5)(x+5-5)

                             (x+10)x

Forsvinder potenserne ved tredje step? 


Skriv et svar til: Hvordan reduceres (x + 5)^2 - 25?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.