Matematik

Beregn længden af h

29. november 2016 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, håber i kan hjælpe mig med dette.

Har en ligebenet trekant hvor grundlinjen er 16 cm, og A er 30 grader.

Jeg skal finde h altså højden.

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2016 af peter lind

Se på den retvinklede trekant der dannes af h og en af tagfladerne Brug at tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete divideret med hosliggende katete


Svar #3
29. november 2016 af sunrisepulp (Slettet)

Forstår ikke helt konkret, kan du skrive den formlen jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2016 af peter lind

tan(30º) = h/8m


Svar #5
29. november 2016 af sunrisepulp (Slettet)

16 / 2 = 8

tan-1(30) = h / 8 m

h = 88.09 / 8 = 11

Er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2016 af peter lind

nej. fra #4 får du h = 8m*tan(30º)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt.
Du skal løse den i #4 angivne ligning, som den er, dvs. du skal ikke tage den inverse.

Løs ligningen mht. h:
tan(30º) = h / 8m

 


Svar #8
29. november 2016 af sunrisepulp (Slettet)

ah okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2016 af Mikkeldkdk

Du har to vinkler og en side

90 grader

30 grader

8 cm


Skriv et svar til: Beregn længden af h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.