Kemi

Potentriometrisk titrering af fosforsyre- find pH?

29. november 2016 af ahmal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
Jeg skal lave en rapport om potentriometrisk titrering af fosforsyre, hvor mit formål lyder som følger:

Formål: at fremstille en titreringskurve for fosforsyre v.h.a. en potentiometrisk titrering, og at lære hvordan pH i titreringsopløsningen beregnes forskellige steder på kurven. 

Jeg er yderst desperat efter hjælp, da jeg ikke helt ved hvordan man skal beregne pH-værdien de forskellige steder på kurven...

Jeg tror jeg skal bruge disse nedestående formler:

formlen for pH for ikke  stærke syrer i vand-
Kc=([H3O^+]^2)/(Cs-[H3O^+])
pH=-log[H3O^+]

formlen for pH for svage syrer i vand:

pH=1/2(pKs-logCs)

Dog er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skal bruge dem...

Håber jeg kan få svar på dette , og mange tak på forhånd :)






 


Svar #1
30. november 2016 af ahmal (Slettet)

Det vil være ret hvis jeg kunne få et svar hurtigst muligt, da det haster


Svar #2
30. november 2016 af ahmal (Slettet)

rart *


Skriv et svar til: Potentriometrisk titrering af fosforsyre- find pH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.