Matematik

isolering af lignig

06. december 2016 af unicorn66 - Niveau: C-niveau

y= 1,5*10^6 * 2345^x

hvordan isolere jeg x når  jeg kender y


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2016 af FMK

indsætter y som du kender, i ligningen


Svar #2
06. december 2016 af unicorn66

Jaer? og hvordan får jeg x på den anden side af ligehedstegnet. er det så bare x= 1,5*10^6 * 2345^y ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2016 af FMK

flyt 1,5*106 over på den anden side og tag logaritmen på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2016 af AMelev

Nej. Din ligning hedder y = 1.5·106·2345x.
Først skaffer du dig af med 1.5·106, og da det er ganget på, skal du dividere med det på begge sider.
Så skal du have x "ned på linje". Det gør du ved at tage Log eller Ln på begge sider og benytte logaritmereglen Log(ab) = b·Log(a).
Til sidst skal du så dividere på begge sider med det, der er ganget på x.


Svar #5
16. december 2016 af unicorn66

såå det giver y/1.5*10^6 *log(0,1288)= x????


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2016 af AMelev

Nej! Hvor får du log(0.1288) fra?
Husk parentes om alt det, der skal divideres med. 
Skriv mellem regninger.


Skriv et svar til: isolering af lignig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.