Matematik

Hjælp til løsning af opgave, ved brug af eulers metode

12. december 2016 af miiiizzoo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder således:

Find løsningskurver til differentialligningen y'=\sqrt{y/x} vha. Eulers metode ved forskellige steplængder. Det oplyses at y(1)=3, 

Bestem vha. Eulers metode funktionsværdien i x=68 og vurder vedforskellige steplængder størrelsen af fejlen i forhold til den eksakte værdi. 

Har brug for hjælp med disse opgave, ved ikke hvordan de skal regnes ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2016 af peter lind

I Eulers metode til numerisk løsning af differentialligning starter du med nogle begyndelsværdier (x0, y0) og regner dig trinvis frem så du får en tabel over funktionen. Man bruger nogle faste trin for forøgelse af x. Disse kaldes normalt h.Hvis du på et givet tidspunkt har fundet (xi, yiii) finder du det næste som

yi+1 = h*f(xi,yi)     her med f(xi, yi) = kvrod(xi/yi)

xi+1 = xi+h

Tip: Lav det i et regneark


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af opgave, ved brug af eulers metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.