Matematik

Vægt

16. december 2016 af sea789 - Niveau: 9. klasse

Hej :) Jeg har to opgaver, jeg også har svært ved, der lyder: 

Opg 1
En mand styrketræner og løfter 110% af sin vægt. Han vejer 78 kg. Hvor mange kg løfter han?

opgave 2
en kvinde løfter 80% af sin vægt og hun løfter 40,8 kg. Hvad vejer hun?

Nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2016 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

ville gætte på . opg 1. hans vægt er 78kg dvs. 100%. hvis du dividere med 10 så får du 10% dvs. 78/100=7,8. 

Hvis du lægger de 10% oven i de 100% så får du svaret dvs. 78kg + 7,8kg = 85,8kg. det skal nok rundes op til 86kg.

Opgave 2.

du har 80% = 40,8kg.

Hvis du dividere med 4 dvs. 80%/4=20%. så har du 20% som du ligger oven i de 80% og får dermed 100%dvs.

40,8kg/4=10,2kg.   

40,8kg + 10,2kg = 51kg.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2016 af Eksperimentalfysikeren

#1 udnytter, at 10% = 1/10 og 20% = 1/5. Det er specialtilfælde, der ikke kan bruges generelt.

Mere  generelt:

Den vægt, manden løfter er 110% af 78kg, hvilket er

\frac{110 * 78kg}{100} = 1,10*78kg = 85,8 kg

som rundes af til to cifre: 86kg

I anden opgave skal du finde massen m, sådan at 80% af den er 40,8kg. Du gør i princippet det samme, blot med m som udgangspunkt:

\frac{80 * m}{100} = 0,80*m = 40,8 kg

Så har du en simpel ligning, du kan løse.


Skriv et svar til: Vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.