Matematik

SIR model ud fra Data

16. december 2016 af Nerdydude12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder lige nu og skriver SRP om epidemier, særligt influenza. Til dette skal jeg lave en model ud fra et datasæt jeg har fået udleveret. Det har nogle problemer med, da jeg ikke ved hvordan jeg skal bruge mine data i forhold til de differnetial ligninger SIR modellen består. 

Jeg får opgivet nye smittede pr. uge samt nye dødsfald. Så vidt jeg har forstået består modellen af tre koblede differentialligninger:

S'(t)= -a*S(t)*I(t)
I'(t) = a*S(t)*I(t)-b*I(t)
R'(t) = b*I(t) 

Hvordan skal jeg bruge mine data til at opstille modellen? Eventuelt hvordan jeg kan finde værdierne a og b 

Håber der er nogen som kan hjælpe

Vedhæftet fil: SIR data.xlsx

Skriv et svar til: SIR model ud fra Data

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.