Matematik

Summen af 2 kvadrater = 24?

02. januar 2017 af WinnieJK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har siddet og kæmpet med denne her opgave, og kan simpelthen ikke løse den.

To tal har summen 24. Summen af deres kvadrater giver 338. Find de to tal.

Indtil videre er jeg bare kommet frem til, at det ene tal må være plus og det andet minus, da resultatet ellers bliver for højt.

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2017 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2017 af StoreNord

a+b==24          <=> a=24-b  

a2+b2=238      <=>    (24-b)2+b2=338   <=>

242+b2-48b+b2=338   <=>  2b2-48b+238=0          Som kan løses med diskriminant-metoden.


Skriv et svar til: Summen af 2 kvadrater = 24?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.